|
|
JENUAZ |
|
kerime talay
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54098
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2010
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram şekerle 500 gram unu karıştırıp çok hafif ateşte 12 yumurtayı birer birer yedirerek tahta kaşıkla kuvvetlice dövünüz. Kabarmaya başlaymca eritilmiş yağ ile 6 gram tuz koyup iyice karıştırarak dibi yağlı tepsiye 1 santim kalınlığında döküp orta hararetli fırında pişiriniz. Fırından aldıktan sonra tepsiden çıkarıp soğumaya bırakınız. Sonra küçük şekillerde pastalar kesip üzerlerine dolu dolu kremler, çikolatalar, meyve ezmeleri, pelteler, kıyılmış badem ve fıstıklar v.b. döşeyerek Mereng hamuru ile süsleyip bir yerde kuruttuktan sonra fırına veriniz.
Not: Pastacılarda görülen ve üzerleri bademli, fıstıklı, çikolatalı ve meyve ezmeli pastaların irili ufaklı hepsi bu hamurdan yapılmaktadır. Başka büyük bir becerisi yoktur. Ancak hamuru iyi yapmak ve fırında vakit geçirmemeye dikkat etmek gerekir.
|
|
JENUAZ Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|