|
|
Jelatinli Tavuk |
|
BEYAZ BALİNA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107877
Gönderme Tarihi: 25.May.2015
2,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
2 adet tavuk butu
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
4 adet haşlanmış yumurta
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı pul biber
Bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun. 2 yemek kaşığı margarinde tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup biraz kavurun. Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın. Üzerine soğuk su koyun. Üste çıkan köpükleri alın. üstünü kapatıp pişirin.
Pişme suyunun 3 su bardağını ayırın. Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin. Jelatini suya döküp 5 dak. süngerleşinceye kadar bırakın. Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1 2 dak. jelatin çözülünceye dek karıştırın. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın.
Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın. Maydanozun 2/3′ünü ekleyip karıştırın. Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin. Jelatinle kalıbı doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın. Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun.
Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçaları parmağınızla düzeltin. Kalıbı 1-2 dak. çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın.
|
|
Jelatinli Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|