| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
JANTILOM ÇORBASI Tarifleri Fransız Yemekleri
| 
 |  
| JANTILOM ÇORBASI |  
|  | rikkat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.05.2007
 Mesajlar: 380
 Şehir: Çankaya - Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15154 Gönderme Tarihi: 05.Haz.2007
 2,529 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 (POTAGE GENTILHOMME)
 
 8 kişilik MALZEME :
 250 gr. siyah mercimek
 2 adet orta boy soğan piyaz doğranmış
 1 silme çorba kaşığı yağ
 2 çorba kaşığı yağ
 2 kahve fincanı un (60 gr.)
 1 tatlı kaşığı un
 15 su bardağı et suyu (3 litre)
 
 YAPILIŞI :
 Mercimeği temizleyip akşamdan ıslayınız veya 6 saat önce ıslayıp iki üç defa yıkayıp süzdürünüz
 Bir tencereye bir kaşık yağ ve soğanı koyup orta ateşte soğanı İki üç dakika sote yapıp mercimeği ilâve ediniz, bir kere karıştırıp et suyunu ve tuzunu ilâve ederek bir buçuk saat ağır ağır kaynatarak pişirip suyu ile püre makinasından veya bir süzgeçten geçiriniz
 Başka bir tencereye iki kaşık yağ koyup eritiniz
 Unu ilâve edip üç dakika ağır ateşte karıştırarak kavurup süzülmüş mercimekli suyu ilâve ediniz
 Dört beş dakika kaynatıp ateşten alınız
 Zar gibi doğranmış kızartılmış ekmekle servis ediniz
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |