3 çorba kaşığı margarin
 
80 gr süzme yoğurt
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı süt
 
150 gr un
 
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
 
150 gr jambu konserve
 
100 gr meyveli jöle
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın.
 
Hamur için süzme yoğurt, yumurta sarısı, şekerin yarısı, bir tutam tuz, süt ve yağı karıştırın.
 
Un ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin.
 
Jambuyu konserveden çıkarıp suyunu süzün, doğrayın.
 
Hamuru jambunun üzerine yayın.
 
Tartı fırının orta bölmesine yerleştirip 20 dakika kadar pişirin.
 
Pişme süresinin sonunda tartı ters çevirerek kalıptan çıkarın.
 
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Tartın üzerine jöleyi dökün.
 
 
Not: Jambu, Hindistan'da ve güney Asya'da doğal olarak yetişen bir meydedir. Yurdumuzda tazesi bulunmasa da konservesi bulunabilir.
 
 
 
  
 |