Kullanılan malzemeler
# 200 gr un
# 1 paket kabartma tozu
# 200 gr jambon
# 150 gr rendelenmiş Gruyère peyniri
# 150 gr çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
# 150 ml sıvı yağ
# 3 yumurta
# 20 gr tereyağı
# Tuz, karabiber
1- Un ve kabartma tozunu sıvı yağ ile karıştırın.
2- Yumurtaları, dilimlenmiş jambon, zeytin, Gruyère peyniri, bir tutam tuz ve karabiber karışımına teker teker ekleyin. İyice karıştırın.
3- İyice yağladığınız kek kalıbına dökün.
4- Izgaranızın mikro ızgara işlevini kullanarak 16 dakika 600 W ısıda veya 18 dakika 600 W ısıda pişirin.
5- Sıcak ya da soğuk servis yapın.
|