| 
 
| 
 
 
 | 
 
Jambonlu Taze Otlu Pilav | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113967 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2016 
1,295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 g AYTAÇ DANA JAMBON
 
2 bardak basmati pirinci (tuzlu suda 2 saat bekletilmiş)
 
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
 
2 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
 
2 yemek kaşığı doğranmış taze Frenk soğanı
 
1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
 
3-4 adet doğranmış taze soğan
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
Tarçın
 
Tuz
 
 
1 Pirinci süzün ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
 
2 Otları ve taze soğanları ekleyip çatalla iyice karıştırın. Birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın, süzün.
 
3 Tavada yağın yarısını eritin, 1 yemek kaşığı su koyun ve pirinci ekleyin. AYTAÇ DANA JAMBONları doğrayın ve ekleyin.
 
4 10 dakika çok kısık ateşte pişirin ve yarı pişmiş olup olmadığını kontrol edin.
 
5 Kalan yağı, tarçını koyun, tavayı temiz bir havluyla örtün. Tavayı bir kapakla sıkıca kapatın ve çok kısık ateşte kendi buharında 30-40 dakika demlendirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Jambonlu Taze Otlu Pilav Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |