| 
 
| 
 
 
 | 
 
Jambonlu Marul Dolması | 
 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12862 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007 
2,294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 büyük marul
 
300 gram süt danası kıyması
 
100 gram jambon
 
1 avuç sütte ıslatılmış bayat ekmek içi
 
2 yumurta
 
1 havuç
 
1 sap kereviz
 
1 demet maydanoz
 
1 tutam fesleğen yaprağı
 
2 fincan et suyu
 
1 kaşık pirinç unu
 
50 gram margarin yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı porselen bir kâsenin içine koyun. Haşlanmış ve ince kıyılmış yumurtalarla kıyılmış jambonu, sütte ıslatılmış ekmek içini, tavla zarı ufaklığında doğranmış havucu, ayıklanıp yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, fesleğeni ve yeteri kadar tuzla karabiberi kıymaya katarak elinizle iyice karıştırarak yoğurun. Sonra tümünü avucunuzun içinde yuvarlayarak top gibi yapın ve birkaç dakika dinlenmesi için bir kenara bırakın.
 
Marulu, yapraklarını koparmadan aralarTnı açarak yıkayıp kurulayın. Sonra koparılmadan yapraklan iyice ayırılmış marulun tam ortasına et topunu yerleştirin. Yapraklarını kapatarak marulu eski biçimine sokun ve açılmaması için beyaz bir iplikle yaprakları bağlayıp marulu derin bir tencereye koyun. Et suyunu da katarak tencerenin kapağını kapatın ve bir saat kadar hafif ateşte pişirin. Pişme sırasında sadece bir defa altüst edin. Piştikten sonra ateşten indirip marulu tencereden çıkarın ve ipliklerini çözün. Sonra ortasındaki et topunu çıkarmadan marulla beraber servis tabağına yerleştirin ve tabağı sıcak tutacak bir yere koyun. Beri yanda tencerede kalan et suyuna margarin yağını katın. Karıştırmaya ara vermeden unu da yavaş yavaş katın ve koyu bir salça kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bunu marulun üstüne dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Jambonlu Marul Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |