Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Jambonlu İrmik Salatası (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Jambonlu İrmik Salatası (Fransa)

bekir efendi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc29774
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2008
2,463 defa indirildi / yazdırıldı




1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
125 g mısır irmiği
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
3 taze soğan (ayıklanıp, yeşil ve beyaz bölümleri ayrı ayrı kıyılmış)
500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış)
4 çorba kaşığı sirke
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
60 g jambon (küçük küpler halinde doğranmış)

Bir tencereye 55 cl (yaklaşık 2 1/4 su bardağı) su koyup, tuzun yarısını ve kekiğin yarısını ekleyerek, tencereyi ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak irmiği kattıktan sonra, ateşi kısıp, sürekli karıştırarak, tencerenin içindeki su bütünüyle buharlaşıncaya kadar (10 - 15 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, irmiği hafifçe yağlanmış birtaba-ğa kaşıkla, 1 cm kalınlığında birtabaka halinde döşeyin. Tabağı üstü açık olarak buzdolabına kaldırın.
Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Yağ ısınınca taze soğanların beyaz bölümlerini ve kalan kekiği ekleyip, 1 dakika pişirin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak domatesler, sirke ve kalan tuzu ekleyip, karabiberin yarısını katın ve ara sıra karıştırarak, tavadaki karışımı 15 dakika pişirin. Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı blendır kabına aktararak, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Sonra bir salata kâsesine aktarıp, buzdolabına kaldırın.
Buzdolabındaki tabağı alıp, içindeki iyice sertleşmiş irmiği yaklaşık 1 cm genişliğinde ve 4 cm uzunluğunda şeritler, halinde kesin. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp, irmik şeritlerini tepsiye dizerek, tepsiyi fırına verin ve irmik şeritlerini ara sıra metal spatulayla çevirerek, 10 dakika (iyice kurulmalıdırlar) pişirin. Buzdolabındaki kâseyi çıkarın. Tepsiyi fırından alıp, irmik şeritlerini hemen kâseye aktararak, üstlerine taze soğanların yeşil bölümlerini, jambonu ve kalan karabiberi serpiştirin. Salatayı, irmik şeritlerinin parçalanmaması için dikkatle karıştırıp, düz tabaklara bölüştürerek servis yapın.






Jambonlu İrmik Salatası (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Jambonlu İrmik Salatası (Fransa) 42,029 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort