Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
 
1+1/2 kilo iç bezelye, 
 
1 baş soğan, 
 
100 gram jambon, 
 
50 gram sadeyağ, 
 
1 çay kaşığı şeker, 
 
1 demet dereotu, 
 
1 havuç, 
 
1 demet maydanoz, 
 
1 sap kereviz, 
 
1 bardak et suyu, 
 
yeteri kadar tuz.
 
 
Yapımı : Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğan renk değiştirmeye başlayınca küçük parçalara kesilmiş olan jambonları katınız. Soğanla jambonları iki-üç dakika karıştırdıktan sonra bezelyeleri de tencereye  boşaltınız.
 
Tuz ve şekeri de serptikten sonra karıştırarak bir-iki dakika pişiriniz. Sonra iyice yıkanmış maydanozu, üstü kazınmış havucu ve kerevizi bütün olarak katınız. Bir bardak da et suyu kattıktan sonra tencerenin kapağını örtünüz. Bezelyeleri arada sırada karıştırarak 35-40 dakika pişiriniz.
 
Bezelyeler iyice pişince havuç, kereviz ve maydanozları çıkarıp atınız. Yemeği servis tabağına koyduktan sonra ince ince doğranmış dereotunu üstüne serpiniz ve servis yapınız.
  
 |