3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 küp tereyağı
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 adet kereviz sapı
 
1 diş sarımsak
 
200 g AYTAÇ DANA JAMBON
 
100 g domates püresi
 
110 ml süt
 
8 yaprak lazanya
 
100 g rendelenmiş kasar peyniri
 
 
1 Zeytinyağı bir sos tenceresinde ısıtın.
 
2 Soğanı, kereviz sapını, havucu sarımsağı küçük küp doğrayın.
 
3 Soğanları, havuçları, kereviz sapını, sarımsakları tencereye ekleyin ve 8-10 dakika soteleyin.
 
4 AYTAÇ DANA JAMBON tavla zar şeklinde doğrayın ve ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Domates püresini ekleyin ve çevirin. Sütü ekleyin. 1 saat kısık ateşte pişirin. Baharatla lezzetlendirin.
 
5 Lazanya kabının altına bir miktar sos koyun. Bir kat lazanya ve sosu koyup sırasıyla tüm katları oluşturun.
 
6 Son katı tamamen sos ile kaplayın ve üzerine kaşar peynirini rendesini serpin.
 
7 Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dakika kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 |