Tabanı için:
 
2 adet yumurta
 
1/4 su bardağı tozşeker
 
Yarım su bardağı un
 
Dolum için:
 
150 gram bitter çikolata
 
350 gram tam yağlı yumuşak peynir
 
350 gram lor peyniri
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
4 adet yumurta
 
50 gram kakao
 
Jaffa katmanı için:
 
1 çorba kaşığı çilek marmeladı
 
275 ml kaynar su
 
150 gram toz çilek jölesi
 
Çikolata katmanı için:
 
200 gram bitter çikolata
 
20 gram tereyağı
 
1 kutu (200 ml) krema
 
2 çorba kaşığı pudraşekeri
 
Süslemek için:
 
Kivi, muz, portakal, siyah üzüm, nar, dondurulmuş vişne, frambuaz
 
 
Tabanı için kaynayan bir kap su üzerine oturtulmuş porselen kaba yumurta ve tozşekeri alıp mikserle 5 dakika çırpın. Koyulaşınca unu ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt ile kaplı 24 cm'lik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirin ve içini çekene kadar yaklaşık olarak 10-15 dakika daha pişirin. Dolum için çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer taraftan peynirleri şekerle birlikte krema kıvamı alana kadar mikserle çırpın. Daha sonra yumurta, kakao ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Pişmiş tabanın üzerine peynirli karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkartıp en az 1 saat oda sıcaklığında soğutun (1 gece beklemesi daha ideal). Jaffa katmanı için bir kapta marmelat, kaynar su ve toz jöleyi karıştırın. Daha önce hazırladığınız taban ve üzerine dolum yaptığınız pastanın üzerine yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletip, sertleşmesini sağlayın. En son çikolata katmanı için çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Daha sonra krema ve pudraşekeri ekleyip iyice çırpın. Soğuduktan sonra jöleli katmanın üzerine yayıp tekrar buzdolabında 2-3 saat bekletin. Meyvelerle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |