| 
 
| 
 
 
 | 
 
IZGARADA LÜFER FİLETOLARI | 
 
  | 
organic 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60940 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011 
2,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
 
https://www.turkishseafood.org.tr
 
 
1 kg lüfer balığı
 
2 adet defne yaprağı
 
4 adet tane karabiber
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
Yeterince tuz
 
 
Balıkları iyice temizleyin, temiz bir diş fırçası yardımıyla içindeki pıhtılaşmış kanı iyice akıtın. Kan artığı kalırsa balıkta acılık yaratır. Pullarını temizledikten sonra balığı ortasından ikiye ayırıp kılçığını çıkarın ve fileto elde edin. Balık filetolarını içinde zeytinyağı, defne yaprağı ve tane karabiber olan bir kabın içinde 10 dakika bekletin. Her iki fileto parçalarına tuz serpin. Önceden ısıtıp fırça ile yağladığınız ızgaranın üzerine balığın derisiz kısımları temas edecek şekilde fileto parçalarını yerleştirin. Dört dakika sonra ters çevirin, iki dakika derili kısım ızgaraya temas edecek şekilde pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
IZGARADA LÜFER FİLETOLARI Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |