1 kg turna balığı filetosu
 
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
 
1/4 su bardağı limon suyu
 
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı acılı sos
 
çok acı kırmızı biber sosu
 
acısız kırmızı biber
 
 
Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.
  
 |