Cavit Ünal
2 Adet Yufka
1 Adet Paltıcan
1 Adet Kabak
1 Adet Renkli Biber
6 Adet Mantar
3/4 Su Bardağı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tüm sebzeleri yıkayalım, kabağın kabuklarını soyalım, patlıcanı alacağı doğrayalım. Ardından patlıcanı, kabağı, biberi ve mantarı yaprak şeklinde doğrayalım. Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince doğranmış sarımsakla terbiye ettikten sonra teflon tavada kızartalım.
Yufkaların her birini dört eşit parçaya ayırarak ortalarına sebzelerden birer ikişer adet koyalım. Bir-iki yemek kaşığı rendelenmiş kaşar ekleyerek mektup zarfı şeklinde sarıp kapatalım. Servise yakın 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavada ya da izli ızgara tavasında pişirerek servis yapalım.
|