https://www.ruhundoysun.com
 
 
5 adet Taze patates
 
2 adet Çengelköy salatalığı
 
150 g Yabani semizotu
 
1 tatlı kaşığı Bal
 
60 ml Elma sirkesi
 
1 tatlı kaşığı Hardal
 
120 ml Zeytinyağı
 
50 g Peynir
 
Tuz ve karabiber
 
 
Taze patatesleri haşla. Soğumaya bırak.
 
Salatalıkları uzunlamasına 2ye kes. Sıcak ızgarada etli kısımları alta gelecek şekilde pişir. Patatesleri ikiye doğra, aynı ızgarada üzerlerine iz çıkacak şekilde pişir.
 
Bal, sirke, hardal ve zeytinyağını sos haline getir. Tuz ve biberini ayarla.
 
Salatalık, patates ve semizotunu geniş bir kapta sosla karıştır. Tabağa al, üzerine dilediğin peyniri ufala.
 
 
 
  
 |