1 adet ince dilimlenmiş patlıcan
8 dilim ekmek
8 dilim hellim peyniri
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 su bardağı salata yeşillikler
2 adet büyük domates dilimlenmiş
4 yemek kaşığı fesleğen pesto
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanı, hafifçe tuz ve karabiber ile ovun. Her iki tarafıda 2-4 dakika yumuşayıncaya kadar orta yüksek ateşte ızgarada pişirin. Ekmekleri ve hellim peynirinide ızgarada kızartın ve limonlayın. Ekmek dilimlerine önce tereyağı, salata yeşillikleri, patlıcan dilimi ve hellim bırakın, üzerine fesleğen pesto sürüp ekmek dilimi ile kapatın. Tüm ekmeklere aynı işlemi uygulayın, daha sonra servis edin
|