Eyüp Sevinç
 
 
1 adet küçük boy göbek marul
 
2 adet orta boy domates
 
1 küçük konserve soya filizi
 
1 paket hellim peyniri
 
½ fincan zeytinyağı
 
½ konserve mısır
 
Yeşil soğan
 
Taze nane
 
Kekik
 
Akdeniz yeşillikleri
 
Ceviz
 
Sosu için;
 
1 adet limonun suyu
 
1 fincan sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
1 yemek kaşığı balsamik sirke
 
Tuz
 
 
Taze nane ve taze soğan hariç marulu, domatesleri ve diğer tüm salata malzemesini yıkayıp doğrayın. Hellim peyniri hariç tüm malzemeyi karıştırın. Hellim peynirlerini şeritler halinde kesip ızgarada pişirin. Yeşillik karışımını servis yapacağınız salata tabağına alın, sosu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke, mayonez ve tuzu karıştırın salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış hellim peynirlerini salatanın üzerine dizin doğranmış nane ve taze soğanı üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 |