|
|
Izgara Gümüş Balığı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61448
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2011
3,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg gümüş balığı
Sosu:
4 çorba kaşığı elma sirkesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Bütün sos malzemesini büyük bir kaseye koyup karıştırınız. Gümüş balıklarını içine batırarak her taraflarını sosa buladıktan sonra, kaseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz.
Önce ızgaranızı iyice kızdırınız. Gümüş balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye boşaltıp balıkları düzgün biçimde yayınız.
Tepsiyi ızgaraya yerleştirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık sosundan dökerek pişiriniz. Kaşıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüş balıklarını delikli kepçe ile, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu sosluğa boşaltarak yanında servis ediniz.
|
|
Izgara Gümüş Balığı Tarifleri Balıklar
|
|