1 kg gümüş balığı
 
Sosu:
 
4 çorba kaşığı elma sirkesi
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Bütün sos malzemesini büyük bir kaseye koyup karıştırınız. Gümüş balıklarını içine batırarak her taraflarını sosa buladıktan sonra, kaseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz.
 
Önce ızgaranızı iyice kızdırınız. Gümüş balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye boşaltıp balıkları düzgün biçimde yayınız.
 
Tepsiyi ızgaraya yerleştirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık sosundan dökerek pişiriniz. Kaşıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
 
Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüş balıklarını delikli kepçe ile, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu sosluğa boşaltarak yanında servis ediniz.
  
 |