http://www.verita.com.tr
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal
3 4 diş Verita Sarımsak
1 orta boy karnabahar
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu
Yarım bardak kırmızı mercimek
2 bardak su
2,5 bardak süt
Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir kasede karnabahar, soğan ve Verita Sarımsakı zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Tümünü yağlı kağıt serilmiş tepside 30 dakika boyunca, arada karıştırarak kızartın. Sebzeleri derin bir tencereye alın. Sütün iki bardağını ve kalan tüm malzemeyi ekleyin. Karıştırarak kaynama noktasına getirin ve ondan sonra altını iyice kısarak 20 dakika pişirin. Ateşten alın ve el blenderından geçirin. Kalan yarım bardak sütü ekleyin. Kaselere paylaştırın, taze otlar serperek servis edin.
|