Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
Mütevazı lezzetler mutfağından selamlar saygılar
 
Bu gün birlikte bir balık yemeği paylaşacağız
 
balık yemeğimizin adı "İstavrit Dolması"
 
yapımına geçmeden önce dilerseniz malzeme lisesine göz atalım
 
1,5 kilo iri istavrit
 
1 demet ıspanak
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
2 - 3 dilim bayat ekmek içi
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
ve taze çekilmiş karabiber
 
istavrit dolması yapımına soğanı çok ince doğrayarak başlıyoruz
 
1 demet ıspanağımız var, çok güzel yıkadık, toprağı gidene kadar
 
özellikle sap kısımlarını çok ince doğruyoruz
 
yaprakları da ince doğruyoruz, fakat sapı daha ince doğruyoruz
 
bu şekilde ıspanakları da hazırlıyoruz
 
2 - 3 dilim bayat ekmek içimiz vardı
 
1,5 kilo istavrit için 2 dilim yetiyor
 
bizim ekmeğimizi küçük olduğu için 3 dilim kullandık
 
önce kenarlarını alıyoruz
 
kenarlarını aldıktan sonra, küçük parçalara ayırıyoruz
 
istavrit dolmasının içini pişiriyoruz
 
5 çorba kaşığı zeytinyağımız vardı
 
bunun 3 çorba kaşığını tavaya aktarıyoruz
 
özellikle biraz kızmasını istiyoruz tavanın
 
soğan doğramıştık, onu ilave ediyoruz
 
soğan solana kadar kavuruyoruz
 
soğanımız soldu, hatta küçüldü, şimdi ıspanağı ilave ediyoruz
 
farkettiyseniz önceden ıspanağı haşlamadık
 
çünkü ıspanağın içerdiği vitaminlerin ve minerallerin...
 
haşlama suyuna geçmesini istemiyoruz
 
harlı ateşte sadece rengi biraz solana kadar kavuracağız
 
ıspanak soldu, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz
 
ve karıştırdıktan sonra, ılıması için ateşten alıyoruz
 
şimdi 10 - 15 dakika bekleyeceğiz
 
hazırladığımız ıspanaklı iç soğudu
 
özellikle harlı ateşte kavurduk, sulanmasını istemediğimiz için
 
fazla da kavurmadık, rengini muhafaza etmesi için
 
şimdi son bir kaç işemimiz var, tamamlamak üzere
 
1 tane yumurtamız vardı onu kırıyoruz
 
çırpıyoruz
 
ıspanağa ilave ediyoruz
 
1 tane limon kabuğu rendesi demiştik, bunu rendeliyoruz
 
ve ufaladıımız ekmek içleri vardı, bunu da ilave ediyoruz
 
karıştırıyoruz
 
bu şekilde istavrit dolmasının içi hazırlanmış oluyor
 
eklediğimiz yumurtanın bağlayıcı özelliği var
 
ekmeğin de dolgu özelliği var
 
limonun da tahmin ediyorsunuzdur, koku verici özelliği var
 
artık balıkları doldurmaya başlayabiliriz
 
biz istavritlerin başını aldık, siz almayabilirsiniz
 
bu şekilde de şık bir sunum olabilir
 
bu kadar yeterli, kapatıyoruz
 
ve balığın iki yüzüne, 2 çorba kaşığı zeytinyağımız vardı, zeytinyağı sürüyoruz
 
ve yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz
 
fazla doldurmadan, bu kadar yeterli
 
istavritleri doldurduk, şimdi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vereceğiz
 
ve kızarana kadar pişireceğiz
 
istavrit dolması fırından çıktı, çok güzel kızarmış, şimdi servise hazırlıyoruz
 
limon dilimleri ve maydanoz eşiliğinde
 
çok güzel oldu, dumanı üzerinde
 
sizlerle birlikte çok lezzetli bir balık yemeği yaptık
 
"İstavrit Dolması" çok lezzetli oldu
 
balığın faydalarını da düşünecek olursak, mutlaka deneyin diyorum
 
Afiyet Olsun!
 
 
 ML® İstavrit Dolması için tıklayın
 
  
 |