| 
 | 
| Ispıt Kavurması (Cide Kastamonu) | 
|  | gobit 69 Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.04.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149960 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2020
 934 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1/2 kg. Ispıt
 İstenilen Miktarda Sıvı yağ
 2 Büyük Baş Soğan
 1 Tutam Tuz
 1 Tutam Karabiber
 İstenilen Miktarda Su
 İstenilen Miktarda Yumurta
 
 Ispıt temizlenir ve kökleri ayrılır.
 Çiçeği varsa çiçek ayrı kökler ayrı bir şekilde tencereye konan suda 5-10 dakika kadar haşlanır.
 İstenilen kıvama geldiğinde katır tırnağı halinde bol miktarda soğanla bol yağda kavrulur.
 Ocaktan almaya yakın üzerine önceden çırpılan yumurta kırılır ve 1-2 dakika daha pişirilir.
 Sonrasında karıştırılmadan üzeri kapatılır.
 Sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |