|
|
İspanyol Usulü Levrek |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139534
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2019
1,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tr.braun.com/
4 adet levrek filetosu (her biri 150 gr.)
Vinaigrette sos:
300 ml sızma zeytinyağı
75 ml sirke
300 gr. soyulmuş ve doğranmış domates
30 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
20 gr. hafifçe kavrulmuş çamfıstığı
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Lezzet katmak için tuz ve biber
Sıcak Patates, Biberiye ve Zeytinyağı Çorbası Malzemeleri:
350 gr. soyulmuş ve dörde bölünmüş patates
800 ml balık suyu
100 gr. kaba doğranmış soğan
300 ml zeytinyağı
Bir dal taze biberiye
Tuz ve biber
Vinaigrette için şeri sirkesini bir tavada kaynama noktasına kadar ısıtın.
Maydanoz ve çekirdeksiz kuru üzüm, zeytinyağı, çamfıstığı ve doğranmış domatesleri ekleyip ateşten alın. Lezzetlendirmek üzere terbiyeleyin.
Çorba için soğan, patates ve biberiyeyi balık suyuyla birlikte bir sos tavasına koyun. Kaynama noktasına kadar ısıtın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten alın ve yumuşayıncaya kadar Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırıyla blendırdan geçirin.
Zeytinyağını kaptaki patates karışımına karıştırarak ekleyin.
Levrek için yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve balık filetolarını terbiyeleyin.
Yağ kızdığında filetoları derisi alta gelecek şekilde ekleyin ve derisi altın rengine gelene kadar 1-2 dakika pişirin. Ters çevirin ve bir dakika daha pişirin. Filetoları tavadan alıp 180°C fırında yaklaşık 5 dakika ya da kendi istediğiniz kadar tutarak pişirme işlemini tamamlayın.
Balık filetolarını dört tabağa koyup üstlerine bir kaşık vinaigrette koyun. Sıcak patates, biberiye ve zeytinyağı çorbasını da filetonun etrafına dökün.
|
|
İspanyol Usulü Levrek Tarifleri Endülüs Yemekleri
|
|