Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İspanyol Usulü Fırında Dana


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
Endülüs Yemekleri
Gazpacho Tarifleri
Katalan Tarifleri
Paella Tarifleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İspanyol Usulü Fırında Dana

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59994
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2011
3,156 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg kemiksiz ve yağsız dana butu
1/2 su bardağı rafine yağ
1/2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 büyük soğan (irice doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz, (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
500 gr küçük soğan yada arpacık soğanı (soyulmuş)
1/4 su bardağı su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilmiş 2 çorba kaşığı un

Yağı, et suyunu, sirkeyi, irice doğranmış 1 büyük soğanı, 1 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğanı, sarımsağı ve 1 çorba kaşığı maydanozu, büyük, çukur bir kaba koyup bir kenara bırakınız. Pul kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi etin her tarafına iyice sürdükten sonra, eti de aynı kaba koyunuz. Eti kaptaki karışıma bulayıp, buzdolabına kaldırınız. Arada sırada alt-üst ederek, 12 saat kadar yada 1 gece boyunca buzdolabında bırakınız.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (230°C) ısıtınız. Kabı buzdolabından çıkarıp eti büyük bir kızartma kabına alınız. Kaptaki karışımı bir kenara bırakınız. Dana etini fırının orta katına koyup 20 dakika kızartınız.
Eti, fırından çıkararak etrafını küçük soğanlarla (yada arpacık soğanlarıyla) süsleyiniz. Bir kenara koyduğunuz karışımı etin ve soğanların üstüne dökünüz.
Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Sonra eti yeniden fırına koyup 1,5 saat daha, sivri uçlu bir bıçakla batırıldığında et yumuşak olana kadar kızartınız.
Eti fırından çıkararak bir tahtanın üstünde 1,5 sm kalınlığında dilimler halinde kesiniz; et dilimlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Etin etrafını pişmiş soğanlarıyla süsleyip, kalan 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanozu üstüne serpiniz. Üstünü bir alüminyum kağıtla örterek sıcak kalmasını sağlayınız. Bulamaç haline getirdiğiniz 2 çorba kaşığı unu, içinde eti fırında pişirdiğiniz sos bulunan kızartma kabına boşaltınız. Sonra kabı orta ateşe koyarak kaynatınız. Kaynayınca ara sıra da karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Ateşten indirerek etin üstüne döküp, hemen servis ediniz.

Not: İspanyol usulü dana fırını, fırınlanmış küçük patates ile servis edebilirsiniz.






İspanyol Usulü Fırında Dana Tarifleri Gazpacho Tarifleri



(1 adet İspanyol Usulü Fırında Dana 74,350 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort