2 yemek kaşığı yoğurt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 fiske tuz
İçi için:
1 orta boy soğan
500 gr ayıklanmış ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr siyah zeytin
250 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı pulbiber,tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
Yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Düzgün bir hamur elde ettikten sonra 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatal yardımıyla delikler açın. Soğanı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Ispanakları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtın soğan ve ıspanakları bu yağda hafif kavurun. Kavurduktan sonra üzerine beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Pul biber ve tuzla tatlandırdıktan sonra hamurun içine bu harcı yayın.Zeytinleri halka şeklinde doğrayın ve harcın üzerine yayın. Yumurta, süt ve kaşar peyniri rendesini karıştırıp harcın üzerine dökün. Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.
|