|
|
Ispanaklı ve Salamlı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113827
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2015
1,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aytac.com.tr
1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM
200 g ıspanak
1 paket yüksük makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1 adet yumurta sarısı
100 g soğan
1,5 su bardağı mozzarella peyniri (rendelenmiş)
1/2 su bardağı toz parmesan peyniri
Tuz
Çekilmiş tane karabiber
1 Derin bir tencerede suyu kaynatın. Paketin üzerindeki tarife göre makarnayı pişirin.
2 Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 1-2 dakika kadar kavurun.
3 Kavrulan una soğuk sütü azar azar ekleyin, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir yerde ılınması için 3-4 dakika kadar bekletin.
4 Yumurta sarısı, rendelenmiş mozzarella peyniri ve toz parmesan peynirini ekleyin.Peynirler sosu AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAMları küp küp kesin. Soğanları bir tavada soteleyin. Ispanakları ve AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAMları da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
5 Haşladığınız makarnayı, suyunu süzdükten sonra sos karışımı ile harmanlayın. Sotelediğiniz AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAMlı karışımı ekleyin ve tekrar harmanlayın.
6 Muffin kalıplarına peynirli makarnayı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
7 Peynirler eriyip, üzeri hafif bir şekilde kızardığı zaman hazırladığınız makarnayı fırından alın. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkartın. Üzerlerine mozzarella peyniri rendesi serpin ve servis edin.
|
|
Ispanaklı ve Salamlı Makarna Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|