| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Tart | 
 
  | 
gül sel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114915 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2016 
1,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
250 gr un
 
125 gr margarin
 
1 tutam tuz
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı susam
 
İç harcı için:
 
50 gr margarin
 
125 gr ince doğranmış taze soğan
 
2 diş sarımsak
 
500 gr haşlanmış ıspanak
 
180 gr ricotta peyniri veya lor peyniri
 
50 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
3 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı süt
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Un, tuz ve margarini mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve susamı ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açarak tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bekletin. Kenarlarından artan hamuru tekrar yoğurup ince açın ve şeritler halinde kesin. Dolgusu için, sana margarini eritip kıyılmış sarımsak, taze soğan ve ıspanakları soteleyin. Ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yumurtaları bir kasede çırparak süt ile birlikte ıspanaklara ekleyin. Karışımı tart tabanına doldurun. Hazırladığınız şeritleri üzerine yerleştirin ve yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Tart Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |