| 
 
 
 | 
ISPANAKLI VE PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ | 
  | 
masmavi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Bodrum- Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57438 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2010 
3,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hazır yufka
 
300 gr ıspanak
 
1 soğan
 
100 gr beyaz peynir
 
Yarım paket margarin
 
2 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Soğanı soyup kıyın. İki çorba kaşığı margarini büyük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Ispanaklan ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın. Beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayın ve ıspanağa ilave edip karıştırın.
 
Kalan margarini eritip soğutun. Yumurta ve sütü ekleyip iyice çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Aralanna sütlü katışımdan sürerek 3 yufkayı tepsiye serin. Ispanaklı kanşımı yufkanın üzerine yayıp yufka ile kapatın. Üzerine sütlü karışımdan sürerek diğer yufkaları serin.
 
Kalan sütlü kanşımı son yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |