Malzeme:
 
1 adet hazır yufka
 
125 gram krem peynir
 
125 gram beyaz peynir
 
1 kahve fincanı krema
 
1 adet soğan
 
500 gram ıspanak
 
tuz
 
karabiber
 
3 çorba kaşığı Bizim Mısırözü Yağı
 
 
Ispanakları yıkayıp süzün. 1 kaşık sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtıp ay şeklinde doğranmış soğan ve ıspanakları kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin. Soğuyunca ufalanmış beyazpeynir, krema ve krem peyniri ile tatlandırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın, iç malzemeyi ekleyip zarf şeklinde katlayın. Tencerede 1 tatlı kaşığı sıvıyağı ısıtın, yufkanın her iki tarafını kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
  
 |