| 
 
 
 | 
Ispanaklı ve Pastırmalı Börek | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49135 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
 
1 demet ıspanak
 
1 adet orta boy soğan
 
100 gram pastırma
 
yeteri kadar Tuz
 
Üzeri için :
 
150 gram kaşar peyniri
 
 
Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları, rendelenmiş soğan ve üç çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun. Biraz tuz ve zar şeklinde doğranmış pastırmaları ilave edip bir dakika daha kavurun. Başka bir kapta süt, kalan sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın. Diğer tarafta bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar sütlü karışımdan sürüp ıspanaklı karışımdan yayın. En üste üçüncü yufkayı serip üzerine tekrar sütlü karışım sürün. Hazırladığınız bu yufkaları rulo şeklinde sarın ve ikiye kestikten sonra ruloları streç filme sarıp buzlukta 2-3 saat bekletin. Buzluktan çıkarttığınız ruloları dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |