| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı ve Mantarlı Börek | 
 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57680 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2010 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur için;
 
4 su bardağı un
 
7 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı ılık su
 
2 yumurta
 
1 tutam tuz
 
İç malzemesi için;
 
2 soğan
 
750 gr. ıspanak
 
300 gr. mantar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel sosu için;
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Unu bir kaba eleyin. Yumurtalar, 1 tutam tuz ve 5 kaşık zeytinyağını ekleyin. Suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sanp 30 dakika bekletin. Ispanağı ve mantarian temizleyip kıyın.
 
Soğanlan soyup doğrayın. Soğan ve mantan tavada soteleyin. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edip hafif kavurun.
 
Beşamel sos için, unu 2 kaşık zeytinyağında kavurun. Sütü ekleyip pişirin. Peyniri ilave edip ocaktan alın. Sosu mantarii karışıma ekleyip karıştırın. Hamuru üçe bölüp merdaneyle 26 cm çapında açın.
 
Aralarına kalan zeytinyağını sürüp üst kalıba dizin. Hamurun dibini çatalla yer yer delin.
 
Mantarlı karışımı ilave edip dışa sarkan kenariarı içe doğru kıvırın ve ortada birleştirin.
 
Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı ve Mantarlı Börek Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |