| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanakli Terin | 
 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4513 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006 
6,552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
350 gr. ispanak
 
3 ince kiyilmis taze soğan
 
1 çorba kasigi zeytinyağı (15 ml.)
 
2 dis dövülmüs sarmisak
 
5 çorba kasigi krem peynir (150 gr.)
 
6 çorba kasigi tuzsuz lor peynir (150 gr.)
 
3 yumurta
 
1 su bardagina yakin krema (250 ml.)
 
3 çorba kasigi sivi yag (45 ml.)
 
Tuz, karabiber
 
Süslemek için: Salata yapraklari
 
Domates salatasi
 
2 çorba kasigi yagda kavrulmus ceviz
 
Tost makinesinde kizartilmis üçgen tost ekmekleri
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Dikdörtgen kek kalibini sivi yagla yaglayin ve yagli kagitla kaplayin (Yagli
 
kagidin üzerine de sivi yag sürün). Ispanaklari ince ince kiyin. Zeytinyagini
 
tavada kizdirin. Ince kiyilmis soğan ve sarmisagi 3dk. sote edin.
 
Ispanaklari ilave edin ve ispanaklar kavrulup sularini çekene kadar
 
karistirarak sote etmeye devam edin.Atesten alin. Kavurdugunuz
 
ispanaklarin suyunu iyice süzün. Kavrulmus ispanak, krem peynir, lor
 
peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtalari pütürsüz hale gelene
 
kadar robotun ana haznesinden geçirin. Hazirlamis oldugunuz kaliba
 
karisimi bosaltin ve kalibin üzerini folyo veya yagli kagitla kapatin.
 
Kalibinizi, içi su dolu daha büyük bir firin kabinin içine koyarak önceden
 
180 °C isittiginiz firinda 1,5 saat pisirin (Biçagi terine sapladiginiz zaman
 
temiz çikmalidir). Terini firindan aldiktan sonra su dolu kabin içinde
 
sogumaya birakin. Üzerinde su biriktiyse süzün ve buzdolabinda en az 2
 
saat dinlendirin. Buzdolabindan aldiginiz terini dikdörtgen bir tabaga ters
 
çevirerek çikartin ve dilimleyin. Arzunuza göre daha önce kizarttiginiz tost
 
ekmekleri, domates salatasi veya yesillikler ve kavrulmus cevizle servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanakli Terin Tarifleri Kumpir Tarifleri
 | 
 
 
 
 |