|
|
Ispanaklı-Sosisli Milföy |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29250
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- Harcı İçin:
- 500 g ıspanak
- 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 3 adet sosis
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Tuz ve karabiber
- Hamuru İçin:
- 10 adet milföy
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
1. Taze ıspanakları ayıklayıp, kıyın. Taze ıspanak yerine dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz.
2. Sosisleri halka halka doğrayın.
3. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
4. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
5. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine doğranmış sosisleri ilave edip kavurun.
6. Sosisler renk aldıktan sonra ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin.
7. En son olarak harcın içine doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım pişirdikten sonra harcı yayvan kaba alıp soğutun.
8. Miföyleri buzluktan çıkarıp tezgâhın üzerinde 5 dakika bekletip çözdürün. Milföy hamurunun üzerine önce rendelenmiş kaşarı koyup, sonra üzerine soğumuş ıspanaklı harctan koyun.
9. Hamuru bohça yapar gibi kapatın. Sonra böreklere yuvarlak talaş böreği gibi elinizle şekil verip Sana ile yağladığınız tepsiye dizin. Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürüp, üzerlerine tuz serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
|
|
Ispanaklı-Sosisli Milföy Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|