200 g ıspanak
 
2 adet yumurta
 
3 adet AYTAÇ  DANA KOKTEYL SOSİS
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 adet soğan
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
 
2 Daha sonra ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika karıştırın.
 
3 Çekilmiş tane karabiber ve tuz ile lezzetlendirin, soğumaya bırakın.
 
4 Geniş bir kasede un, yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, tereyağı, süt ve kabartma tozunu karıştırın, sert bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
 
5 Soğuyan ıspanağı ve ikiye böldüğünüz AYTAÇ  DANA KOKTEYL SOSİS leri, sosisler çok parçalanmayacak şekilde blenderdan geçirin, hamura ekleyin ve yoğurun.
 
6 Hamur yumuşak olursa biraz daha un ekleyin orta sertlikte bir hamur elde edin.
 
7 Hamurdan bir miktar çöreğin üzerini süslemek için ayırın.
 
8 Hamuru uzun bir rulo oluşturacak biçimde boyuna yuvarlayın, sonra iki ucunu birleştirerek, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
 
9 Üzerine yumurta sarısı sürün.
 
10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 |