| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Sodalı Börek | 
 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84459 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2012 
2,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sıvı yağı
 
1 çay bardağı tuz
 
Su
 
Üzeri için:
 
Erimiş tereyağı
 
İçi için:
 
2 kilo ıspanak
 
200 gram süzme yoğurt  
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 çorba kaşığı karabiber
 
Islatmak için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı soda
 
 
Derin bir kabın içinde unu, sıvı yağı ve tuz karıştırın. Üzerine suyu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 6 adet bezeye ayıp üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin. Bu arada ıspanakları yıkayıp yeşil yerlerini kıyıp üzerine tuz serpin. Ovalayarak suyunu sıkın. Üzerine yoğurt ve karabiberi ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları unlanmış tezgahta acıp üzerine tereyağını sürün.
 
Üç katıntı üst üste koyup katlatın ve tekrar açın. Bu işlem hamurun kat olmasını sağlayacaktır. Yufkaları da soda ve sıvı yağı ile ıslatıp tepsiye dizin. Diğer üç yufkaya da aynı işlemi yapın. Yağlanmış fırın tepsisine açtığınız üçlü hamuru yerleştirip üzerine soğanlı içi yayın. Tekrar üzerine yufkaları yerleştirin ve kanarlarını kapatın. Fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Çıkartınca dilimleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Sodalı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |