https://yemek.name
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
Un ve yağ kavrulur.
Süt ilave edilip, kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Pişen beşamel sosun içine ıspanak püresi ve kaşar peynir rendesi konulup karıştırılır.
Baklava yufkası tezgaha yayılıp, üzeri yağlandıktan sonra ortadan ikiye katlanır.
Hazırlanan ıspanaklı sostan bir kenarına konulup, sarılır.
Tepsiye dizilen sarmaların üzerine yağ sürülüp, önceden 200 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.
|