600 gram tavuk eti
500 gram ıspanak
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı safran
Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarın, şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirin ya da tavada pişirin. Servis yapmadan önce tereyağında safranı bir miktar suyla kaynatıp pişen tavukları içine yerleştirin. 10 dakika daha pişirin, servis tabağını domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
|