Yarım su bardağı haşlanıp rondodan geçirilmiş ıspanak
100 gr margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 yemek kaşığı un un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
4-5 damla limon suyu
Üzeri için:
150 gr Kaymak veya kremşanti
Şerbet için; şeker su ve balı bir tencerede kaynatın. Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ilave edip soğutun.
Margarin, yumurta, toz şeker ve sütü çırpıp ıspanağı ilave edin.
Harca irmik, un, kabartma tozu ve cevizi ilave edip karıştırın. Geniş kenarlı fırın kabını yağlayıp harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk pişirin.
Fırından çıkardığınız revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirip en az 2 saat bekletin.
soğuttuğunuz revaniyi kaymak veya kremşanti ile süsleyip servis yapın.
|