| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Piliç Göğsü | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110144 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
3,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
2 Adet derisiz ve kemiksiz piliç göğsü
 
250 gr ıspanak
 
1 Adet kuru soğan
 
2 Diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 Adet kırmızı biber
 
Fındık yağı
 
Garnitür:
 
1 Adet havuç
 
6 Adet taze fasuiye
 
 
Tavuk göğsünü ortadan ikiye ayırıyoruz. Pirzola demiriyle yoksa bir şişeyle dövüyoruz. Diğer tarafta tavaya fındık yağı koyup içine doğranmış soğan, sarımsak, biberi ilave edip kavuruyoruz. Ispanakla birlikte tuz, karabiberi koyuyoruz. Kısa bir süre tava içerisinde kavuruyoruz. Kavurduktan sonra tavuk göğsünün içine tuz ve biber ilave ediyoruz. Harcı tavuk göğsünün bir bölümüne koyup rulo yapıyoruz. Fırın kabının içerisine alıyoruz. Bitiş noktası alt kısma gelecek şekilde koyuyoruz. Diğer tarafta bir kasenin içerisine biraz tuz, yağ, toz kırmızı biber karıştırıyoruz. Bu harcı tavukların üzerine sürüyoruz. 180 derece fırına gönderiyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarınca dilim dilim kesip servis tabağına alıyoruz. Yanında garnitür olarak haşlanmış havuç ve taze fasulyeyle servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Piliç Göğsü Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |