| 
 
 
 | 
Ispanaklı Peynirli Milföy | 
  | 
lezzetdünyası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.01.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95055 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014 
2,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
yarım kilo ıspanak
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
100 gr beyaz peynir
 
100 gr tulum peyniri
 
1 tutam dereotu
 
3 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle soğanı ince bir şekilde doğrayıp sana margarini koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
 
Doğranmış ıspanakları koyup kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra suyunu süzüp karıştırma kabına alıyoruz üzerine Beyaz peynir ve tulum peynirini rendeleyip yumurtanın akını bırakıyoruz tuz ve karabiberini katıp karıştırıyoruz.
 
Milföy hamurunu merdaneyle biraz büyütüyoruz bir kenarına yumurta sarısı sürüyoruz ortasına ıspanaklı harcımızdan koyup muska şeklinde kapatıyoruz diğer milföyleri de aynı şeklide kapatıyoruz 
 
Kenarlarını çatalla bastırıyoruz üzerine yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerin kızarana kadar pişirip servis ediyoruz
  
 | 
 
 
 
 
 
 |