5-6 adet yufka
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için;
 
1 kilo ıspanak
 
200 gr beyaz peynir ya da lor peyniri
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Öncelikle, içi için 1 adet soğanı küçük doğrayıp, 1-2 kaşık sıvı yağda öldürüyoruz.
 
Yıkanmış ve doğranmış ıspanağı, çiğ olarak bir kaba koyuyoruz.
 
Üzerine peyniri ve hazırladığımız soğanı ekliyoruz.
 
Tuzu ve baharatları isteğimize göre ekliyoruz. İçimiz hazır.
 
Yufkaları dörde bölüyoruz.
 
Bir kabın içinde sıvı yağ ve sütü karıştırıyoruz.
 
Fırça yardımı ile bu karışımı yufkalara sürüp, hazırladığımız içi yufkanın her yerine serpiyoruz.
 
Sonra rulo yapıp, tepsiye kol böreği şeklindeki yerleştiriyoruz. Bu şekilde tepsi dolana kadar şekil veriyoruz.
 
Kalan sıvı yağ ve süt karışımına, 1 yumurta kırıp çırpıyoruz ve böreğin üzerine fırça ile sürüyoruz.
 
190 derece önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 |