4 adet yufka
200 gram beyaz peynir
Yarım kg ıspanak
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
Arasına:
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Ispanağı ve soğanı incecik kıyın. Zeytinyağında önce soğanı pembeleştirin. Ardından ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber katın. Ilınan ıspanaklı harcı, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Pul biber ve karabiber ekleyin. Yufkaların ikisini üst üste koyup, dört adet geniş üçgen kesin. Süt ve sıvı yağı karıştırıp, yufkaların arasına sürün. Peynirli harcı yufkaların geniş kenarına paylaştırın. Önce rulo, sonra gül biçiminde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|