www.sefabdullahusta.com
 
 
250 gr ıspanak yaprağı
 
4 adet patates
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 adet arpacık soğan
 
50 gram beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
3-4 çorba kaşığı un
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Ispanağı yıkayıp suyunu süzdükten sonra kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kıyılmış arpacık soğanı kavurun. Ispanakları tuz ve pul biber ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Rendelenmiş beyaz peyniri katın. 1-2 kez çevirdikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan patatesi haşlayın ve kabuklarını soyun. Ezdikten sonra içine tuz, yumurta ve un katıp karıştırın. Patatesli karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Ispanağı üzerine yerleştirin ve kaşar peyniri serpin. Yağlı kağıdı kıvırarak patatesli ıspanağı kalın rulo haline getirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |