| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Patates Bohçası | 
 
  | 
Aysen Adaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67053 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021 
1,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg patates
 
8 çorba kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
1 demet ıspanak
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin. Karabiber, tuz ve 3 çorba kaşığı unu ekleyin. Yumurtayı kırın. Hepsini beraber karıştırıp yoğurun. Ayrı bir tepsiye 1 çorba kaşığı unu serpin. Patatesli hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın. Hamurun elinize yapışmaması için, artan unla ellerinizi mumlayın. Yuvarladığınız patatesli hamuru avucunuzda yassılaştırın ve unlu tepsiye alın. Hamurdan tekrar aynı büyüklükte ikinci bir parça koparın.
 
Aynı şekilde hazırlayın. Ayrı bir kapta soğanı yemeklik doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yıkanmış ve doğranmış ıspanağı ekleyip iyice kavurmaya devam edin. Kavrulmuş olan ıspanaktan bir miktar alıp yuvarlaklardan birinin ortasına yerleştirin. Diğer yuvarlağı da üstüne kapatın.
 
Kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra, kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
 
 
Not: Hamurun sulanmaması için, hazırladıktan sonra hemen kızartmalısınız.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Patates Bohçası Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |