| 
 
 
 | 
Ispanaklı Pastırmalı Milföy Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171853 
Gönderme Tarihi: 04.May.2023 
227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 yaprak milföy hamuru
 
1 bağ ıspanak
 
5-6 dilim pastırma
 
1 adet küçük soğan
 
1 adet küçük kapya biber
 
1 kase beyaz peynir
 
1 çay kaşığının ucuyla tuz
 
1 adet yumurta
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı susam
 
 
Önce küp doğranmış biberleri ve soğanı biraz yağda kavuruyoruz. Ardından Ispanaklı yıkayıp doğruyoruz. Üzerine biraz Tuz serpip elimizle ovuşturuyoruz. Hacmi yarı yarıya inmeli. Ispanağın içine kavrulmuş soğan ve biberi, az yağlı peyniri ve dilimlenmiş pastırmaları ilave edip harmanlıyoruz. Milföy hamurunu un serpilmiş tezgahta hafifçe açıp uç kısmına iç harçtan koyuyoruz. Rulo yapıp dilimler kesiyoruz. Susamı yağsız bir tavada kavuruyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz. Böreği önce yumurtaya sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |