| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Pastırmalı Börek (milföy) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121162 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016 
2,563 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 adet milföy hamuru
 
2 adet yufka
 
2 adet patates
 
1 adet soğan
 
50 gram pastırma
 
200 gram ıspanak
 
maydanoz
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için;
 
1 çay bardağı süt
 
½ çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
 
Patatesleri haşlayın, kabuğunu soyun ve rendeleyin. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve soğanı kavurun. Ispanakları soğanla birlikte kavurun. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ve patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, karıştırın. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu ilave edin. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üst üste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine iç harcı koyun. Milföylerin ortasını çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekilde kesin ve çıkarın. İç harcı koyulan kare yufkaları kenarlarından kapatıp, milföyü bilezik gibi geçirin. Yufkaların kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yufkanın arasına sürdüğünüz sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Ilık servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Pastırmalı Börek (milföy) Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |