|
|
Ispanaklı omlet (Fransa) |
|
mozerella
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc25888
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase (8-10 tepeleme çorba kaşığı) önceden pişmiş ıspanak
40 gr. 1 çay kaşığı tereyağ
7 yumurta
tuz
karabiber
Beşamel sosu:
20 gr. tereyağ
20 gr. un (elenmiş)
1/4 litre (1 su bardağı) süt
tuz
karabiber
Beşamel sosu için küçük bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unu ekleyip bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak 1-2 dakika, unun rengi dönünceye kadar pişirin. Soğuk sütü bir kerede ekleyip tuzunu ve biberini ilave ettikten sonra sık sık karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Sos koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
Küçük bir kapta, önceden pişmiş ıspanağı bir çay kaşığı tereyağı ile ağır ateşte ısıtıp, kabı ateşten alın.
Bir diğer kapta yumurtaları tuz ve biberini ilave ettikten sonra bir çatalla, sarıları aklarına kanşmcaya kadar çırpın.
Kalan 40 gr. tereyağı büyükçe bir tavada harlı ateşte eritin. Yağ kızınca çırpılmış yumurtaları ilave edip bir çatalla ağır ağır karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Omletin kenarları kuruyup ortası hâlâ biraz suluyken, ısıtmış olduğunuz ıspanağı omletin yarısının üzerine dökünl Omleti tavada ikiye katlayıp ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın. Etrafına beşamel sosu döküp, hemen servis edin.
Not: Ispanaklı omleti beşamel sos yerine içine tuz ve biber ilave edilerek ısıtılmış taze krema ile de servis edebilirsiniz.
ML® Ispanaklı Yumurta (görsel)
|
|
Ispanaklı omlet (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|