1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
2 adet orta boy çok ince kıyılmış soğan
 
500 gram haşlanmış ıspanak yaprağı, makineden geçirilmiş, yoksa çok ince kıyılmış
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
Az hindistancevizi
 
1/2 su bardağı beşamel salçası,
 
50 gram rende gravyer
 
 
1) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız, soğanları ilâve edip, 2-3 dakika karıştırarak kavurunuz.
 
2) Sonra ıspanağı ilâve ederek orta ateşte rengini kaçırmadan karıştırarak 4-5 dakika daha kavurunuz.
 
3) Ocaktan alıp bir tepsiye boşaltınız, içine tuz, biber, hindistancevizi, beşamel ve gravyer peynirini ilâve edip iyice karıştırınız.
  
 |