|
|
Ispanaklı Makarna (İzmir) |
|
sultan09
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2009
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41764
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2009
2,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
200-250 gr ıspanak yaprağı
8-10 adet kurutulmuş domates (konserve kurutulmuş ya da köz domates kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı kapari
3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için;
5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan peyniri (tulum peyniri de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş domatesleri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru domates kullanacaksanız sadece yağını süzün. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın. Sarımsakları pirinç tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin. Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın. Soğan ve sarımsakları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş domatesleri ekleyip ıspanaklar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine peynir serpip, servise sunun.
Not; Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı.
ML® Ispanaklı Makarna için tıklayın
ML® Ispanaklı Makarna (görsel)
|
|
Ispanaklı Makarna (İzmir) Tarifleri Denizli Yemekleri
|
|