2 adet günlük yufka
1 demet ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sıvı karışım:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Ispanaklar yıkanır, suyu süzülür, ince ince kıyılır. Tencereye tereyağı atılır, ıspanak, tuz ve karabiber eklenir. Hızlı ateşte sönene kadar pişirilir. Yufka serilir. Üzerine sıvı karışım sürülür. İkinci yufka konur. Yüzeyine ıspanaklı harç yayılır, kenarlar katlanarak düzleştirilir, rulo yapılır. Biraz katılaşması için yarım saatliğine buzdolabına konur. Sonra baş parmak kalınlığıda dilimlenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. üzerine artan sıvı karışım sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan böreklerin ek yerlerinden çöp şişler takılır ve sağlam bir bardağa dikey olarak konarak servise sunulur.
|