Domates sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy doğranmış soğan
Hazır domates püresi ya da kendi yaptığınız püre
3 diş sarımsak
3 çay kaşığı kuru fesleğen (taze de kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı maydanoz
Karabiber
Tuz
İçi için:
2 demet ıspanak
Ricotta peyniri (krem peynir de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Yarım fincan rendelenmiş parmesan peynir
1 büyük yumurta
Dış katmanı için:
12 lazanya
Öncelikle domates sosunu yapmaya başlayın. Zeytinyağı ile soğanı ve sarımsağı biraz kavurun.
İçerisine domates püresini ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Son olarak içine tüm baharatları ekleyin ve soğuması için kenara alın.
Lazanyaları önceden haşlayın ve her bir lazanyayı iki eşit parçaya bölün.
Dolgusu için ıspanakları güzelce yıkayın ve temizleyin.
Ispanakları diri kalacak şekilde haşlayın.
Tüm peynirleri ve 1 yumurtayı bir kapta karıştırın.
İçerisine haşlanmış ıspanağı da ekleyin.
İki eşit parçaya böldüğünüz lazanyaların içerisine ıspanaklı peynirli harcı yayın.
Daha sonra domates sosundan da ıspanakları harcın üzerine ekleyin.
Hepsini tek tek rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
Üzerlerine domates sosunu sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun.
30-40 dakika kadar pişirin, çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri ya da istediğiniz peynir türünden serpin.
|